top of page
מתכונים אחרונים

בראוניז אספרסו


צילום: איתן וכסמן

​תבנית אפיה: 20X30​

מצרכים

לבראוניז:

250 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

200 גרם סוכר

4 ביצים בטמפרטורת החדר

קורט מלח

30 מ"ל אספרסו (ניתן להחליף בכף נס קפה)

100 גרם קמח

מעט ליקר שוקולד

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם שמנת מתוקה

מעט ברס או אגוזים קצוצים לעיטור

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים יחד את השוקולד והחמאה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שנטמע בתערובת. מוסיפים את הביצים, כל פעם ביצה אחת וטורפים, מקפידים לטרוף היטב. מוסיפים מלח, אספרסו, ליקר שוקולד וקמח וטורפים עד שהתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומיישרים. מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות או עד שהבראוניז מתייצבים בשוליים והמרכז עדיין מעט רך ורוטט. מכינים גנאש שוקולד, קוצצים את השוקולד, מעבירים לקערה המתאימה למיקרוגל ומוסיפים את השמנת המתוקה. ממיסים במיקרוגל, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה. יוצקים את הגנאש על הבראוניז בשכבה אחידה. מפזרים מעל ברס או אגוזים קצוצים. מצננים במקרר מספר שעות. חותכים לקוביות, אני אוהבת קטנות, ומגישים. אם נשאר, מאחסנים במקרר.

הערות:

לגרסה הטבעונית- ניתן להחליף את החמאה בשמן קנולה בכמות של 100 גרם, ואת השמנת החלבית בשמנת צמחית באותה הכמות.

לגרסה ללא גלוטן ניתן להחליף את הקמח בקורנפלור או אבקת שקדים באותה הכמות.

למי שאין ליקר שוקולד, ניתן לוותר עליו​.

bottom of page