חטיף פצפוצי אורז ותמרים טבעוני
את האהבה למטבח הנחילה לי אמי היקרה זכרונה לברכה. המטעמים שהכינה לנו היו נפלאים ממש. לצערי אמי לא זכתה לראות את היצירות שלי או לטעום מהן ונפטרה לפני כ-10 שנים.
את החטיף המתוק הזה, פצפוצי אורז ותמרים, אמי היתה מכינה למשפחתי, היינו מחכים בקוצר רוח שיהיה מוכן. היום אני מפנקת את ארבע בנותיי עם החטיף הזה. אני החלטתי להפוך את החטיף לטבעוני. הנה המתכון.
המצרכים: 400 גרם אורז תפוח מלא 500 גרם תמרים מגולענים 200 גרם שוקולד מריר 2 כפות קקאו
מעט קינמון 3 כפות גדושות שמן קוקוס 1 כף מחית וניל (לא חובה) 6 כפות קוקוס
אופן ההכנה:
בסיר גדול- תמרים, שמן קוקוס, קקאו, מחית וניל, קינמון ושוקולד מריר. מערבבים וממיסים טוב טוב את החומרים יחד על אש בינונית, יש לשים לב שלא ישרפו. כשהעיסה הופכת לאחידה, מסירים מאש, מוסיפים את פצפוצי האורז וממשיכים לערבב עד שפיצפוצי האורז מכוסים לגמרי בתערובת התמרים. מפזרים 3 כפות קוקוס על תבנית תנור, מניחים את תערובת פצפוצי האורז מעל ומשטחים ומהדקים היטב. מפזרים מעל את 3 כפות הקוקוס שנותרו. מכניסים למקרר להתגבשות למספר שעות. חותכים למעויינים ונהנים.