top of page
מתכונים אחרונים

קיש ים תיכוני


קיש ים תיכוני צילם: איתן וכסמן

אחד הקישים המבוקשים בקונדיטוריה שלי

רינג בקוטר 24

מצרכים

לקלתית:

2 כוסות קמח

100 מ"ל שמן

100 מ"ל מים רותחים

קורט מלח

כפית אבקת אפיה

תערובת רויאל ומלית:

1 בצל חתוך לקוביות ומטוגן קלות

2 פלפלים אדומים קלויים מקולפים, חתוכים לרצועות

1 פלפל צהוב קלוי ומקולף, חתוך לרצועות

1 חציל גדול קלוי ומקולף, חתוך לרצועות

50 גרם בולגרית מגורדת

100 גרם מוצרלה מגורדת

250 מ"ל שמנת לבישול

גליל גבינת עיזים חתוך למטבעות

4 ביצים

מלח ופלפל

שום כתוש

עירית חתוכה

אופן ההכנה

קלתית:

מערבבים את כל החומרים יחד בעזרת כף, עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לרינג בקוטר 24, מהדקים היטב את הבצק לרינג, חשוב להקפיד על דפנות ישרות. מחוררים את התחתית בעזרת מזלג.

אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה קלה (חצי אפייה).

תערובת רויאל ומלית:

מסדרים על בצק הקיש את רצועות החציל הקלוי, מוסיפים חצי מכמות רצועות הפלפל האדום. בקערה טורפים היטב ביצים, בצל, שמנת לבישול, פלפל, שום, מלח, מוצרלה ובולגרית, יוצקים את הרויאל על רצועות החציל שסידרנו קודם. מסדרים מעל את רצועות הפלפל הקלוי האדום שנותרו, רצועות הפלפל הצהוב ואת מטבעות גבינת העיזים. מקשטים בעירית.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות (עד להזהבה יפה). מקררים היטב ונהנים.

צילום: איתן וכסמן

bottom of page