קרקרים מלוחים
מתכון טעים טעים וקל הכנה של עוגיות מלוחות שלא תוכלו להפסיק לנשנש.
מצרכים:
3.5 כוסות קמח לבן (אפשר לשלב גם קמח כוסמין וקמח מלא)
כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
300 גרם גבינה צהובה מגורדת
150 מ"ל מים
ביצה
קצח/ שומשום/זרעי פשתן/זעתר/גרעינים ועוד
אופן ההכנה:
מנפים את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה, מוסיפים את המלח, החמאה והגבינה הצהובה. מפעילים את המיקסר עד שהחמאה והגבינה הצהובה נטמעות בקמח. מוסיפים את המים וממשיכים עם המיקסר עד להתגבשות בצק.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מחלקים לשניים ומגלגלים כל חלק לכדור. מרדדים כל אחד מהכדורים על נייר אפייה למלבן בעובי 0.5 ס״מ ושולחים למקפיא לרבע שעה. מורחים מעט ביצה על הבצק, מפזרים מעל מהתוספות השונות. בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים את המלבן למשולשים בגדלים שונים. אופים את המשולשים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות כ-20-25 דקות, עד להזהבה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.