top of page
מתכונים אחרונים

מרק ברוקולי, אפונה וזעתר


מתכון קל להכנה וטעים ממש. מאמינה שלחלקכם שילוב זעתר במרק נשמע קצת לא קשור :) גם אני הרמתי גבה כשנתקלתי בשילוב הטעמים המוזר באחד מהאתרים ברשת. אבל החלטתי לנסות ויצא פשוט נפלא. המשפחה חיסלה סיר מלא מרק כבר באותו היום.

מצרכים למרק

1 בצל קצוץ

2 שני שום קצוצות 400 גרם ברוקולי שטוף וחתוך לפרחים 300 גרם אפונה יבשה 4 כפות עלי זעתר טרי מלח פלפל שחור

שמן זית

לקישוט:

בולגרית מגוררת

שברי פיסטוק

פרחי לבנדר

אופן ההכנה:

מרתיחים את האפונה עד שהיא מתרככת. בינתיים, בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ואת פרחי הברוקולי. מטגנים קלות עד להזהבה. מסננים את האפונה ומוסיפים לסיר עם הברוקולי. מטגנים כחמש דקות ומוסיפים כ-800 מ"ל מים. מבשלים היטב עד לרתיחה טובה. מוסיפים את הזעתר ובעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק היטב למחית חלקה. במידה והמרק סמיך מדי, כדאי להוסיף מעט מים רותחים. לפני ההגשה מערבבים היטב. מוזגים לקערות, מקשטים במעט בולגרית מגוררת, שברי פיסטוק ופרחי לבנדר. בתיאבון.

bottom of page