ממרח לימונים
קיבלנו מחבר כמות לא קטנה של לימונים. הכנתי המון לימונדה, עוגיות לימון, תיבול לסלטים, טארט לימון ועדיין נשארו לימונים. החלטתי לנסות ולהכין ממרח לימונים. כך נולד ממרח קל להכנה וכל כך טעים. ממרח שישדרג כל כריך, סלט או תבשיל. הכריכים שלכם כבר לא יראו אותו דבר.
מצרכים
10 לימונים יפים שטופים היטב (משאירים את הקליפה!)
8 שיני שום
1/4 כוס שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף מלח
צ'ילי יבש
אופן ההכנה:
פורסים את הלימונים לפרוסות דקות. מעבירים לסיר עם מים, עד לכיסוי מלא של הלימונים ומביאים לרתיחה טובה.
מסננים את המים וממלאים את הסיר עם הלימונים שוב ומביאים לרתיחה. חוזרים על הפעולה פעם נוספת. המטרה היא להפחית את רמת המרירות. מנקים את הלימונים מהחרצנים, מחזירים את הלימונים לסיר ומוסיפים מעט מים, שום, שמן זית ותבלינים. מבשלים היטב עד שהלימונים רכים. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון, וטוחנים עד שמתקבלת מחית אחידה.
מעבירים את הממרח לצנצנות זכוכית מעוקרות ויוצקים מעל שמן זית. שומרים במקרר.
אפשר לגוון את הטעם כל פעם עם תבלין אחר : רוזמרין, אורגנו, טימין, פלפל חריף ירוק טרי, פלפל שחור, עלי דפנה או כל תבלין אחר.