תפוחי אדמה קריספיים
תוספת מהממת לארוחה, יכולה גם לשמש כמנה בפני עצמה.
מצרכים
2 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים (10-12 תפוחי אדמה בינוניים)
1 בטטה מקולפת
1 בצל מקולף
50 מ"ל שמן זית
50 מ"ל חמאה
2 שיני שום קלופות
פלפל שחור
מלח גס
עלי רוזמרין/עלי טימין
אופציה: פתיתי מוצרלה ובולגרית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים חמאה מומסת ושמן זית, מוסיפים את עלי הרוזמרין/טימין, שום, מלח ופלפל ומערבבים.
בעזרת סכין חדה או מנדולינה (זהירות על הידיים!) פורסים את תפוחי האדמה, בטטה ואת הבצל לפרוסות דקות. מעבירים לקערה גדולה. יוצקים את תערובת החמאה והשמן על פרוסות תפוחי האדמה, הבטטה והבצל ומערבבים היטב.
מסדרים את הפרוסות בצורה יפה וצפופה אחת ליד השנייה בתבנית פיירקס או תבנית קרמיקה (התבנית שהשתמשתי בה היא בגודל 20X30 ס"מ). מעבירים לתנור ואופים במשך שעה- שעה וחצי, עד להשחמה יפה.
בעשר דקות האחרונות מפזרים את פתיתי הגבינה וממשיכים לאפות.
הערות:
למנה טבעונית ניתן להמיר את החמאה בשמן זית ולוותר על הוספת פתיתי הגבינה.