עוגיות לוז, קרמל ושוקלד מריר
עוגיה כל כך טעימה, אומנם דורשת לא מעט התעסקות, אבל שווה כל רגע! נסו, לא תצטערו!
מצרכים
בצק פריך לוז
260 גרם קמח
140 גרם חמאה קרה
90 אבקת סוכר
30 גרם אגוזי לוז קלויים
45 גרם ביצים
חצי כפית מחית וניל
קורט מלח
טופי קרמל
200 גרם סוכר
40 גרם חמאה
150 גרם שמנת מתוקה
70 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים לחתיכות
ציפוי
250 גרם שוקולד מריר 60%
אופן ההכנה:
בצק פריך לוז
במג'ימיקס טוחנים יחד את הקמח ואגוזי הלוז לאבקה.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה: קמח, אבקת אגוזי לוז, חמאה קרה חתוכה לקוביות, אבקת סוכר, מלח, מחית וניל. מערבלים באמצעות המיקסר עד למרקם אבקתי ואין גושי חמאה.
מוסיפים את שאר החומרים לקערה ומערבלים במהירות בינונית למסה אחידה. מעבירים לשיש ולשים לישה ידנית קצרה. משטחים בין שני דפי גיטרה/ניירות אפייה למלבן (אני שיטחתי למלבן בגודל 30X40 ס"מ) בעובי 4 מ"מ ומעבירים למקפיא.
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-20 דקות עד להשחמה יפה. מקררים היטב.
טופי קרמל
בסיר מניחים את הסוכר ויוצרים קרמל (אני אוהבת קרמל כהה, כמובן נתון לשינוי בהתאם להעדפתכם). מוסיפים את החמאה לקרמל ובעזרת מטרפה טורפים עד להמסה מלאה של החמאה. מבשלים דקה נוספת ומוסיפים את השמנת בשלוש מנות, כדאי לתת לה חימום קל לפני (חשוב להזהר בזמן הוספת השמנת לקרמל). ממשיכים לערבב בעזרת המטרפה ומבשלים שתי דקות נוספות. מורידים מהאש ומוסיפים את אגוזי הלוז, מערבבים היטב. מעבירים לקירור קצר בטמפרטורת החדר. יוצקים את הקרמל על הבצק הפריך שאפינו קודם ובעזרת פלטה משטחים אותו על הבצק פריך.
ציפוי
ממיסים במיקורגל (בפולסים, זהירות לא לשרוף!) את השוקולד המריר.
מערבבים היטב עד להמסה מלאה. מקררים את השוקולד לטמפרטורה של 32 מעלות. יוצקים את השוקולד על שכבת הקרמל ומשטחים אותו בעזרת פלטה.
מקפיאים לכמה דקות.
חותכים לריבועים ונהנים.