top of page
מתכונים אחרונים

קיש פטריות


אני כל כך אוהבת מלוח וביחוד קישים. אל תגלו לאף אחד :)

אם יבקשו ממני לבחור בין קיש לשוקולד... אני בוחרת ללא היסוס בקיש.

הפעם זהו מתכון לקיש פטריות, המתכון הזה מלווה אותי בקייטרינג שלי וקוצר מחמאות רבות.

קיש אחד בקוטר 24

מצרכים

לקלתית

2 כוסות קמח

100 מ"ל שמן זית

100 מ"ל מים רותחים

קורט מלח

קורט פלפל שחור

למלית ולרויאל

2 סלסלאות פטריות שמפניון

4 ביצים

250 מ"ל שמנת מתוקה/שמנת לבישול

1 כף גבינה לבנה

1 כף קמח

50 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות

50 גרם גבינת מוצרלה

1 בצל קצוץ

שן שום קצוצה

חצי חבילת עירית קצוצה

שמן זית

אופן ההכנה

קלתית

מערבבים את כל החומרים יחד בעזרת כף, עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לרינג בקוטר 24, מהדקים היטב את הבצק לרינג, חשוב להקפיד על דפנות ישרות. מחוררים את התחתית בעזרת מזלג.

אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה קלה (חצי אפייה).

מלית ורויאל

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במחבת מטגנים את הבצל הקצוץ עם השמן זית עד להזהבה קלה. מעבירים לכלי ושומרים בצד.

באותה המחבת מטגנים מעט את הפטריות. מקררים מעט ומסננים את הנוזלים. בקערה גדולה טורפים 4 ביצים, מוסיפים את השמנת המתוקה/ שמנת לבישול וטורפים יחד היטב. מוסיפים את הבצל והפטריות שטיגנו קודם, טורפים היטב. מוסיפים את הגבינה הבולגרית, המוצרלה, גבינה לבנה, שן שום קצוצה, עירית קצוצה והקמח, וטורפים היטב למסה אחידה.

מעבירים את המסה לבצק הקיש (שנאפה קודם לכן חצי אפייה) ואופים עד להשחמה, כ-45 דקות עד שעה.

אני אוהבת לקרר את הקיש לילה שלם, ורק למחרת לחמם ולהגיש. הקירור מאפשר לקיש להתגבש והטעמים שלו יום למחרת הרבה יותר טובים.

בתיאבון....

bottom of page