גרנולה
מתכון מעולה וקל להכנה.
השוס הוא שהוא ללא תוספת סוכר וגם טבעוני!
מצרכים
500 גרם שיבולת שועל עבה
50 גרם שומשום
50 גרם פרג שלם
30 גרם גרעיני חמניה
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם אגוזי לוז
80 גרם קשיו
80 גרם שקד טבעי
120 גרם סילאן 100% תמרים
50 גרם שמן
מעט מלח
קינמון
מעט מחית וניל
תוספות לאחר אפייה (לא חובה):
100 גרם שוקולד מריר 70%
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
בקערה מערבבים יחד שיבולת שועל, גרעינים, שומשום, פרג, אגוזים, קינמון וניל ומלח.
מוסיפים לקערה את השמן ואת הסילאן ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מצופים.
מעבירים לשתי תבניות אפייה גדולות שרופדו בנייר אפייה וקולים כ- 15 דקות.
מורידים את טמפרטורת התנור ל-130 מעלות ומשיכים לקלות לעוד שעה ורבע.
חשוב לשים לב שלא נשרף,ולערבב בין לבין עם כף עץ (פעם אחת מספיקה).
לאחר סיום הקלייה, מצננים היטב. מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים.
שומרים בכלי אטום. אני אוהבת לשמור במקפיא.
מוסיפים ליוגורט, חלב או שפשוט זוללים בכיף וללא רגשות אשם :)
תהנו...
הערות:
כמובן שאפשר להחליף את האגוזים והגרעינים באגוזים אחרים שאוהבים.
לשים לב שמשתמשים באגוזים, גרעינים ושומשום שאינם קלויים.