top of page
מתכונים אחרונים

אוזני המן "תלוש אותי" בשלושה מילויים

פורים הוא החג האהוב עליי ביותר! אני זוכרת שמדי שנה, אחיי ואני היינו ממתינים בשקיקה להכנת התחפושות עם אמי ז"ל. התחפושות, כולן נעשות ביצירתיות ובעבודת יד והיינו נהנים מכל רגע.

השנה החלטתי לקחת את אוזני המן לכיוון אחר - אוזני המן מלוחות. החלטתי להשתמש בבצק שמרים רך במיוחד. שימו לב, המתכון ארוך ודורש לא מעט מרכיבים כיוון שמדובר בהכנה של בצק ושלוש מליות. כמובן שניתן לצמצמם במגוון המליות.

מתקבלת כמות של כ-70 אוזני המן (קוטר עיגול 5 ס"מ- אפשר כמובן לבחור להכין אוזני המן גדולות יותר)

במתכון השתמשתי ב- 2 תבניות/רינגים בקוטר 24. אפשר לבחור להכין בכל תבנית אחרת.

מצרכים

לבצק:

חצי ק"ג קמח

20 גרם שמרים טריים

2 ביצים

210 מ"ל חלב

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

מעט עלי טימין

מעט שומשום שחור

1 כף סוכר

1 כף מלח

שמן זית להברשה

מלית פטריות וערמונים:

200 גרם פטריות שמפניון חתוכות גס

100 גרם ערמונים קלויים (אני השתמשתי בערמונים בואקום)

1 בצל חתוך לקוביות

מעט עלי טימין

50 גרם מוצרלה מגוררת

50 גרם בולגרית

100 גרם גבינה לבנה

מעט שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

מלית מנגולד/תרד:

2 חבילות עלי מנגולד, שטופים וקצוצים גס (ללא גבעולים)

1 בצל חתוך לקוביות

150 גרם גבינת ריקוטה

50 גרם גבינת פטה

50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

שמן זית לטיגון

מלית גבינות ונענע

250 גרם גבינת ריקוטה

50 גרם מוצרלה מגוררת

50 גרם גבינה בולגרית

5 עלי נענע קצוצים דק

1 ביצה

חצי כפית נענע יבשה

פלפל שחור לפי הטעם

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

בצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, סוכר, מלח, ביצים וחלב. מעבדים עד שמתקבל בצק כמעט אחיד. מוסיפים את החמאה, הטימין והשומשום השחור ומעבדים עד שהחמאה נטמעת בבצק. מעבירים לקערה משומנת, עוטפים היטב ומניחים בצד לחצי שעה. אחרי חצי שעה מעבירים למקרר ומשאירים לילה במקרר.

מלית פטריות וערמונים:

במחבת עם שמן זית מטגנים את הפטריות מספר דקות, מתבלים במלח ופלפל. מסננים את הפטריות מהנוזלים. בינתיים מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן זית מוסיפים אליו את הערמונים ומטגנים קלות. מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים יחד עד שמתקבלת עיסה במרקם קרמי. מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר עד להרכבה.

מלית מנגולד/תרד:

במחבת עם שמן זית מאדים את עלי המנגולד עד שהם מצטמצמים. מסננים את העלים מהנוזלים. בינתיים מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן זית. מעבירים את כל החומרים לקערה ובעזרת מזלג מועכים את הגבינות והמנגולד ומאחדים לעיסה. שומרים במקרר עד להרכבה.

מלית גבינות ונענע יבשה:

מעבירים את כל חומרי המלית לקערה ומערבבים היטב עד לאיחוד העיסה. מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר עד להרכבה.

בבוקר, מוציאים את הבצק מהמקרר ומשאירים אותו בטמפרטורת החדר כחצי שעה. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט ומתחילים בעבודה 😊. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3 מ"מ. שימו לב, ככל שנרדד עבה יותר, אוזן המן לאחר האפיה תהיה גדולה יותר ותכיל יותר בצק, אני אישית אוהבת שהמילוי דומיננטי יותר. לאחר הרידוד, משאירים את הבצק המרודד על משטח העבודה למנוחה קלה של כ5 דקות. בעזרת קורצן בקוטר 5 ס"מ, קורצים עיגולים שישמשו אותנו לאוזני המן. את השאריות מאחדים יחד, מניחים בצד למנוחה קלה, ומכינים עוד אוזני המן. מזלפים לעיגולים שקרצנו קודם מכל המליות, (שימו לב לא לזלף מעט מידי, כי אז אוזן המן תהיה עמוסה בבצק, וגם לא לזלף הרבה מהמילוי כי אז באפייה המילוי יברח החוצה) וסוגרים את העיגול לצורת אוזן המן. יש לדאוג לצבוט את הקצוות בכדי למנוע פתיחה של האוזן באפייה. מסדרים את האוזניים בשתי תבניות עגולות בקוטר 24 (כמובן שאפשר להכין גם בקוטר קטן יותר או בתבנית מרובעת) . יש להניח את האוזניים במרווחים קלים אחת מהשנייה, לא לדאוג 😊 האוזניים תופחות וממלאות את כל התבנית. מניחים בצד להתפחה עד לנפח כפול. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים עד להשחמה יפה. מיד לאחר שהאוזניים יצאו מהתנור מברישים אותן בשמן זית, מה שייתן להן רכות וימנע מהן להתייבש.

bottom of page