top of page
מתכונים אחרונים

בחושה פרג, אגס ולימון


עוגה בחושה פשוטה וטעימה, מפתיעה בטעמים.

3 תבנית בגודל: אורך 17 ס"מ, רוחב 7 ס"מ, גובה 6


למצרכים:

לעוגה

250 גרם קמח

250 גרם סוכר לבן

90 גרם שמן זית

100 גרם שמן קנולה

100 גרם מיץ תפוזים

100 גרם שמנת מתוקה

4 ביצים בטמפרטורת החדר

כף מחית וניל

זסט מ-2 לימונים

0.5 כפית סודה לשתייה

0.5 כפית אבקת אפייה

0.25 כפית מלח

100 גרם פרג טחון (לטחון ממש לפני השימוש)

3 אגסים בשלים מקולפים, נקיים וחצויים


לזיגוג

אבקת סוכר

מיץ לימון



אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

בקערת מיקסר שמים ביצים וסוכר ומקציפים מספר דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

מוסיפים מחית וניל, זסט לימונים, שמן קנולה ושמן זית וממשיכים להקציף בזהירות.

מוסיפים שמנת מתוקה ומיץ תפוזים וטורפים היטב. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ופרג טחון.

משמנים תבניות, כדאי להשתמש גם בנייר אפייה, מה שיאפשר חילוץ קל של העוגה. מעבירים את המסה לתבניות.

מסדרים מעל מסת העוגה 3 חצאי אגס ומעבירים לאפייה.

בינתיים מכינים את הזיגוג, מעברבבים אבקת סוכר עם כמה טיפות של מיץ לימון ומערבבים היטב. המרקם צריך להיות בין נוזלי לסמין.

אופים כ-35-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מקררים את העוגה ומזלפים מעליה מהזיגוג,

לא יותר מדי, כיוון שהזיגוג מתוק מאוד. אפשר לקשט עם זסט לימון או תפוז.

Comments


bottom of page