top of page
מתכונים אחרונים

בחושה תפוז קלמטינה


עוגה בחושה בקערה אחת, פשוטה פשוטה להכנה והטעם מטורף וחזק. היא לא אוורירית כמו עוגות התפוז הרגילות, היא לחה וריחנית. אני השתמשתי בתבנית עגולה עם חור.


למצרכים:

לעוגה

3 ביצים בטמפרטורת החדר

170 גרם סוכר לבן

220 מ"ל שמן

240 מ"ל מיץ תפוזים סחוט

2 קלמנטינות חצויות - קלמנטינות עם קליפה דקה.

300 גרם קמח לבן

10 גרם אבקת אפייה

3 גרם מלח

זסט משני תפוזים


לזיגוג

כוס אבקת סוכר

כף שמנת מתוקה

3 כפות מיץ תפוזים

זסט משני תפוזים



בבלנדר שמים: ביצים, סוכר לבן, שמן, מיץ תפוזים, קלמנטינות חצויות.

טוחנים הכל יחד היטב עד שהמסה אחידה ממש. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים קמח לבן, אבקת אפייה, מלח וזסט.

בעזרת לקקן מקפלים את הקמח רק עד שהמסה אחידה.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות.

אפייה כ-35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

לאחר שהעוגה יצאה מהתנור מברישים אותה במעט מיץ תפוזים. מניחים בצד שתתקרר.

בינתיים מכינים את הזיגוג. בקערה קטנה שמים את מצרכי הזיגוג. טורפים היטב בעזרת מטרפה ומניחים בצד.

לאחר שהעוגה התייצבה והתקררה הופכים אותה על צלחת הגשה. מעטרים אותה עם הזיגוג.

בתיאבון


Comments


bottom of page