חלה מתובלת
אני כל כך אוהבת בצקי שמרים, מלוחים, מתוקים, עם מלית או בלי. במילוי שוקולד, קרם שקדים, גבינות או ירקות.
הפעם הכנתי בצק חלה והשתעשתי איתו, תיבלתי אותו בהמון בזיליקום ושום ויצא פשוט נפלא!
מצרכים:
1 ק"ג קמח לחם
270 גרם מים קרים
70 גרם סוכר
3 ביצים
40 גרם שמרים טריים
110 גרם שמן זית
70 גרם עלי בזיליקום טריים
25 גרם מלח
10 גרם שום כתוש
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
טוחנים את עלי הבזיליקום עם שמן הזית והשום הכתוש למחית חלקה.
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים מים, קמח, סוכר, ביצים, שמרים, פלפל שחור, מלח ואת מחית הבזילקום.
מערבלים במהירות נמוכה כשתי דקות עד לקבלת בצק אחיד.
ממשיכים לערבל עוד כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מעבירים לקערה משומנת, עוטפים היטב את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה מעבירים את את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים לכדורים במשקל 110 גרם כל אחד.
מכל כדור יוצרים רצועה וקולעים לחלות.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מניחים להתפחה שנייה עד הכפלת הנפח.
מברישים את החלות בביצה טרופה (ניתן לפזר מעל שומשום/פרג/גרעינים ועוד).
חממים תנור ל-170 מעלות ואופים עד לקבלת חלות בצבע זהוב-חום. כמובן שניתן להכין חלות קטנות יותר.
Comments