top of page
מתכונים אחרונים

חלה מתובלת


אני כל כך אוהבת בצקי שמרים, מלוחים, מתוקים, עם מלית או בלי. במילוי שוקולד, קרם שקדים, גבינות או ירקות.

הפעם הכנתי בצק חלה והשתעשתי איתו, תיבלתי אותו בהמון בזיליקום ושום ויצא פשוט נפלא!

מצרכים:

1 ק"ג קמח לחם

270 גרם מים קרים

70 גרם סוכר

3 ביצים

40 גרם שמרים טריים

110 גרם שמן זית

70 גרם עלי בזיליקום טריים

25 גרם מלח

10 גרם שום כתוש

מעט פלפל שחור






אופן ההכנה:


טוחנים את עלי הבזיליקום עם שמן הזית והשום הכתוש למחית חלקה.

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים מים, קמח, סוכר, ביצים, שמרים, פלפל שחור, מלח ואת מחית הבזילקום.

מערבלים במהירות נמוכה כשתי דקות עד לקבלת בצק אחיד.

ממשיכים לערבל עוד כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

מעבירים לקערה משומנת, עוטפים היטב את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

לאחר ההתפחה מעבירים את את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים לכדורים במשקל 110 גרם כל אחד.

מכל כדור יוצרים רצועה וקולעים לחלות.

מעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מניחים להתפחה שנייה עד הכפלת הנפח.

מברישים את החלות בביצה טרופה (ניתן לפזר מעל שומשום/פרג/גרעינים ועוד).

חממים תנור ל-170 מעלות ואופים עד לקבלת חלות בצבע זהוב-חום. כמובן שניתן להכין חלות קטנות יותר.

Comments


bottom of page