לחם זיתים כפרי ללא לישה
לחם קל להכנה, טעים בטירוף.
אפשר להיות יצירתיים עם התוספות שאוהבים.
אני השתמשתי בתבנית גדולה בגודל:
אורך: 30 ס"מ גובה: 12 ס"מ רוחב: 11 ס"מ
שימו לב שהכנתי מסה גדולה.
ניתן להכין חצי מהכמות ולהשתמש בתבנית מוארכת קטנה יותר.
למצרכים:
1000 גרם קמח כפרי
25 גרם שמרים טריים מפוררים.
30 גרם מלח
30 גרם סוכר
150 גרם פסטו/מטבל שאוהבים (לא חייב)
200 גרם זיתי קלמטה קצוצים (אפשר כל תוספת אחרת שאוהבים)
800-1000 גרם מים
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מניחים את כל המצרכים מלבד המים מערבבים מעט. מוזגים את המים תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ.
שימו לב, ניתן להשתמש בכמות מים של בין 800 גרם ל-1000 גרם והלחם ייצא מושלם. ככל שנוסיף יותר מים תערובת הלחם תהיה דלילה יותר ויהיה פחות קל לעבוד איתה. המלצה שלי, תתחילו בכמות המים הקטנה (800 גרם), תתנסו במרקם.
מערבבים עד לאיחוד החומרים בלבד, הבצק שמתקבל הוא לא אחיד, רך, רטוב, מעין עיסה רטובה.
משמנים קערה גדולה ומעבירים אליה את עיסת הבצק. בעזרת ספריי שמן משמנים את החלק העליון של הבצק ומכסים בניילון נצמד. משאירים את הבצק בטמפרטורת החדר לשעתיים ולאחר מעבירים למקרר למנוחה של 16-18 שעות.
לאחר ששהה במקרר מוציאים אותו לטמפרטורת החדר לעוד 2-3 שעות. מקמחים משטח עבודה בכמות יפה של קמח ומעבירים את הבצק למשטח המקומח, אפשר להעזר בקלף פלסטיק. בזהירות מבלי לפגוע באווריריות של הבצק מקפלים אותו מהצדדים פנימה, אני נעזרתי בקלף מתכת. מחממים תנור ל-200 מעלות.
משמנים תבנית מוארכת גדולה ומרפדים בנייר אפייה. מעבירים את הבצק לתבנית בזהירות ושולחים להתפחה. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את עצמו. מעבירים לאפייה של כ-45 דקות עד שעה.
אם בחרתם להכין את כל כמות הבצק ככיכר אחת, יש לאפות מעבר לשעה כייון שהלחם ממש גדול.
מוציאים מהתנור ומקפידים לקרר לפני כדי שהלחם יתגבש ויגיע לטקסטורה הנכונה.
אני אוהבת לפרוס את הלחם לפרוסות דקות ולהקפיא. כל פעם על פי הצורך אפשר להוציא מההקפאה וזה כמו חדש :)
Comments