לחם לבן פשוט בתבנית
לחם לבן רך מושלם לכריכים, נאפה בתבנית
5 תבניות בגודל: אורך 17 ס"מ, רוחב 7 ס"מ, גובה 6 ס"מ
מצרכים:
לבצק
1 ק"ג קמח לחם
30 גרם טחינה גולמית
40 גרם שמרים טריים
580 גרם מים.
50 גרם סוכר
20 גרם מלח
30 גרם שמן
לציפוי לפני אפייה:
קערה עם מים
קערה עם תערובת גרעינים, דוחן, שומשום' פרג
אופן ההכנה:
מרפדים את התבניות בנייר אפייה ומשמנים בעזרת ספריי שמן. מניחים בקערת מיקסר את כל מצרכי הבצק. בעזרת וו לישה לשים במהירות בינונית במשך 10 דקות.
מעבירים את הבצק לתפיחה בקערה משומנת עד להכפלת הנפח.
לאחר התפיחה, מעבירים את הבצק למשטח משומן, ומורידים את האויר מהבצק.
מחלקים את הבצק ל-5 יחידות במשקל 350 גרם כל יחידה.
מעצבים כל יחידה לצורת כיכר. מטביעים את הכיכר במים שבקערה ומיד מעבירים לקערת הגרעינים.
מקפידים שכל הכיכר תצופה בתערובת הגרעינים.
מעבירים את הכיכר לתבנית ושולחים להתפחה, עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
אופים את הכיכרות כ-35 דקות עד שהם שחומים.
מצננים היטב את הכיכרות לפני הפריסה, זה קשה להתאפק לא לפרוס חם, אבל חשוב.
תהנו....
Comments