top of page
מתכונים אחרונים

מאפה שמש מבצק עלים וירקות


תגידו, מה כבר יכול להיות רע בפחמימה חמה ומלוחה במילוי גבינות וירקות :)?

מה שכיף במתכון הזה שאפשר ואפילו רצוי להיות יצירתיים ולשלב איזה ממרח או ירקות שרוצים.

מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ.

מצרכים:

בצק עלים מוכן

2 בטטות חתוכות לפרוסות דקות

בצל לבן/סגול פרוס לפרוסות דקות

מוצרלה חתוכה לפרוסות

פסטו (או כל מטבל אחר שאוהבים)

מעט שמן זית

מלח

פלפל שחור

ביצה להברשה

דוחן/שומשום



אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-190 מעלות.

מרדדים את בצק העלים לעובי 3.5 מ"מ.

קורצים עיגול בקוטר 30 ס"מ. במרכז העיגול מניחים רינג/קערה בקוטר 14 ס"מ ולוחצים מעט לסימון על הבצק

(שימו לב לא לחתוך עיגול פנימי, אלא רק ליצור סימון).

בעזרת סכין מחלקים את העיגול הפנימי לשמיניות. מורחים פסטו בעיגול החיצוני שנוצר (להשאיר את השוליים נקיים).

מתחילים לסדר פרוסות של ירקות: בטטה, בצל ואז מוצרלה וחוזר חלילה. מסדרים בצפיפות אחד על השני, עד ליצירת עיגול שלם.

מעבירים את הבצק עם הירקות לתוך תבנית משומנת ומרופת בנייר אפייה. את שולי הבצק החיצוניים מקפלים מעט על הירקות.

מפזרים מעל הירקות מלח ופלפל ויוצקים מעט שמן זית.

מותחים כל משולש שנוצר בעיגול הפנימי (שמינית) ומקפלים מעל הירקות עד שהשפיץ של המשולש מגיע לקצה של הבצק, מהדקים ומדביקים היטב. נוצרת מעין שמש.

מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים דוחן. מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה יפה. כ-30-35 דקות.

Comments


bottom of page