עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית במחבת
עוגייה מושלמת מפוצצת בשוקולד שכל ילד יאהב
מחבת שקשוקה בקוטר 18 ס"מ
מצרכים:
120 גרם חמאה רכה
110 גרם סוכר דמררה
100 גרם סוכר חום
1 ביצה
220 גרם קמח לבן
0.5 כפית אבקת אפייה
2 גרם מלח
150 גרם שוקולד מריר 70%
80 גרם עדשי שוקולד
סוכריות מזרה צבעוניות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה שמים חמאה רכה ושני סוגי סוכר, בעזרת כף עץ או בעזרת לקקן מערבבים היטב עד לאיחוד .
מוסיפים ביצה ונערבב היטב.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח ושוקולד מריר ומערבבים היטב. מחלקים את המסה לשני חלקים שווים.
חלק אחד משטחים במחבת, ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות ועדשי שוקולד.
מעבירים לתנור שחומם מראש ואופים 12 דקות.
את החלק השני של מסת העוגייה הלא אפויה ניתן להקפיא ולאפות ביום אחר, או פשוט לגלגל לעוגיות בגודל הרצוי ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 9 דקות.
כל מה שנותר הוא להסתער על העוגייה, לנעוץ כפיות ולהנות. אפשר להוסיף גלידה מעל.
שימו לב לא לקבל כוויה מהעוגייה, היא חמה מאוד כשהיא יוצאת מהתנור.
Kommentare