עוגת ברטון במילוי שוקולד ג'אנדויה
אתם ממש רוצים להכין את העוגה הזו, היא כל כך פשוטה וטעימה.
המתכון מתאים לתבנית עוגה בקוטר 20 ס"מ.
מצרכים:
לעוגה
180 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר
80 גרם חלמונים
250 גרם קמח
4 גרם מלח
זסט מתפוז אחד
כף מחית וניל
למלית
250 גרם שוקולד ג'אנדויה חתוך לקוביות (ניתן להשתמש בכל סוג שוקולד שאוהבים)
50 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
בקערה קטנה שמים שוקולד ג'אנדויה ושמנת מתוקה.
מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת גנאש חלק.
משרטטים על נייר אפייה עיגול בקוטר 18 ס"מ והופכים את נייר האפייה.
מעבירים את הגנאש לנייר האפייה ויוצרים דיסקית בגודל העיגול שציירנו. מעבירים למקפיא להתייצבות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה שמים חמאה, זסט, וניל וסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה.
מוסיפים חלמונים וטורפים היטב עד שהמסה אחידה.
מוסיפים קמח ומלח וטורפים היטב.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. משמנים היטב תבנית עוגה ומעבירים אליה חלק אחד של הבצק.
משטחים את הבצק לשכבה דקה בעזרת פלטה. מניחים מעל את דיסקית השוקולד הקפואה ולוחצים אותה מעט.
מעל שכבת השוקולד משטחים את שכבת הבצק השנייה.
אופים עד להזהבה יפה של העוגה, כ-35-40 דקות.
ממתינים שהעוגה תתקרר מעט, פורסים ונהנים.
Comments