top of page
מתכונים אחרונים

פוקאצ'ה עם פרוסות תפוחי אדמה


מאפה טעים ומיוחד רך כמו ענן . מנחם ומשביע.

אני הכנתי מאפה אחד גדול השתמשתי בתבנית תנור בגודל:

40/60 ס"מ.

כמובן שאפשר להכין כמה מאפים בגדלים שונים.


למצרכים:

לבצק-

1000 גרם קמח פוקאצה/קמח לחם

50 גרם שמרים טריים מפוררים

25 גרם מלח

30 גרם סוכר

120 שמן זית

400 גרם מחית בטטה (בטטה אפויה בתנור מעוכה בעזרת מזלג)

650 גרם מים







לתפוחי האדמה-

5 תפוחי אדמה שטופים היטב פרוסים דק (הכי פשוט להשתמש במנדולינה)

70 גרם שמן זית

2 שיני שום קצוצות

מלח

פלפל

טימין/רוזמרין

מטבל פסטו/פטרוזליה (לא חובה)

מעט פרמזן לפיזור (לא חובה)


אופן ההכנה:

תפוחי אדמה-

מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בקערה גדולה ויוצקים עליהן מים רותחים עד לכיסוי. משאירים את תפוחי האדמה במים הרותחים כ-20 דקות עד לריכוך קל.

בינתיים, בקערה קטנה שמים את השמן, שום, מטבל, טימין והתבלינים ומערבבים היטב.


הבצק-

בקערת מיקסר מניחים יחד את כל חומרי הבצק. לשים כ-10 דקות עד קבלת בצק חלק ודביק. מתפיחים עד להכפלת הנפח.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית. מעבירים את הבצק לתבנית ובעזרת אצבעות משומנות ומשיכות קלות מהצדדים משטחים את הבצק ומעצבים אותו לצורת התבנית, אפשר גם בעזרת מערוך.

מסדרים מעל הבצק את פרוסות תפוחי האדמה אחת ליד השנייה עד לכיסויי מלא. מורחים את השמן המתובל על פרוסות תפוחי האדמה. מתפיחים כשעה. מחממים תנור ל-200 מעלות.

מעבירים לאפייה של כ-35- 30 דקות עד להזהבה יפה.

בתיאבון.

Comments


bottom of page